KOOKTIPS

Barbecue en vis

Wrijf rauwe vis een half uurtje voor het eten in met een beetje witte wijn, citroensap of (kruiden)azijn.
Het visvlees wordt daardoor steviger en het krijgt bovendien een extra lekkere smaak.

Aardappelen hun kleur laten behouden

Doe een scheutje azijn in het kookwater. De aardappelen vallen dan niet uiteen en behouden hun kleur.

Pasta niet laten kleven

Laat de pasta onmiddellijk na het koken uitlekken. Overgiet met wat olijfolie zodat de pasta niet kleeft.

Asperges testen op versheid

Asperges zijn het lekkerst als ze vers zijn, omdat ze zeer snel uitdrogen.

Testen op versheid:

  • 2 asperges tegen elkaar houden en wrijven, als je direct een soort piepend geluid hoort zijn ze vers.
  • Verse asperges moeten licht glanzen.
  • Als je met de vingernagel in de asperge drukt, moet er vocht uit komen

Tomaten ontvellen

Maak met een mesje onderaan de tomaten een kruisje.
Breng in een pannetje water aan de kook.
Voeg de tomaten toe.
Haal na enkele minuten de tomaat uit de pan.
U kan nu de tomaat gemakkelijk ontvellen.

Pepertjes snijden

Snij met een mes het pepertje overlangs door en schraap er met de mespunt de zaadjes uit.
Was altijd je handen nadat je pepers hebt gebruikt, de therische olie die achterblijft op je huid kan irritaties veroorzaken aan je ogen, lippen of je huid.

Bloemkool mooi houden

Bloemkool blijft mooi bij het koken als men een beetje suiker in het kookwater doet.

Tomatenpuree laten meestoven

Indien je een gerecht maakt met tomatenpuree, zorg er dan voor dat je steeds eerst je tomatenpuree laat stoven.
Dit om een wrange smaak te voorkomen.

Paprika's schillen

Als je paprika's gebruikt in je gerecht, kan je deze best schillen.
Niet iedere maag verdraagt de schillen van een paprika.

Ongeschilde aardappelen

Ongeschilde aardappelen zijn gezonder als geschilde aardappelen, omwille van de vitamine C die zich net onder de schil bevindt.

Champignons besprenkelen met citroen

Als je champignons besprenkelt met citroen, zullen ze niet verkleuren tijdens het bakken.


 
 

 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: