Kersenclafoutis (mini)

INGREDIENTEN

  • 200 gr zwarte kersen (of uitgelekte kersen uit blik of pot)
  • 1 eetlepel kirsch
  • 10 g gesmolten boter of margarine
  • 1 ei
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 25 gr bloem
  • snuifje zout
  • 1 dl room
  • poedersuiker

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de kersen, ontpit ze (en besprenkel ze met kirsch).
  3. Klop in een kom de boter met het ei, de basterdsuiker, de bloem, een snufje zout en de room tot een glad beslag.
  4. Vet twee lage taartvormpjes (doorsnede ca. 12-15 cm) in en schenk het beslag erin.
  5. Verdeel de kersen erover en bak de clafoutis onder in de oven in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  6. Bestrooi de clafoutis uit de oven met poedersuiker.

Tip: Je kunt ook uitgelekte kersen uit pot nemen

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
zwarte kersen, kirsch, blik, boter, margarine, basterdsuiker, ei, bloem, zout, room, poedersuiker Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: