Paksoipakketjes met couscous

INGREDIENTEN

  • Voor de vulling:
    • 125 g couscous
    • 2 ½ dl krachtige groentebouillon (+ 1 dl voor de pakketjes)
    • 1 eetlepels olijfolie
    • 1 kleine ui
    • sap en rasp van ½ sinaasappel
    • 30 g rozijnen
    • 1 eetlepels walnoten, gehakt (+ 1 eetlepels voor de pakketjes)
    • peper en zout
  • Voor de pakketjes:
    • 6 middelgrote paksoistelen (1 kleine struik)
    • 15 g boter of margarine

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Vegetarische recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Doe de couscous in een schaal.
  2. Schenk de kokende bouillon erop en laat de couscous, afgedekt, 20 minuten wellen. Verhit de olijfolie.
  3. Pel de ui en snij deze in repen.
  4. Bak de ui in de olie glazig en schenk het sinaasappelsap (ca. ¾ dl ) erbij.
  5. Voeg de rozijnen toe en kook de vloeistof tot de helft in.
  6. Schep de couscous erdoor met de gehakte walnoten, de rasp van de halve sinaasappel, zout en peper naar smaak.
  7. Blancheer de paksoi met de stelen naar beneden 2-3 minuten in ruim kokend water, spoel ze af met koud water en leg ze op een schone theedoek.
  8. Verdeel de vulling over het midden van de bladeren, sla de zijkanten naar binnen en rol ze vanaf de steel op. Leg de pakketjes in een braadpan.
  9. Schenk er 1 dl groentebouillon bij en kook de pakketjes bijtgaar op een laag vuur in 5-8 minuten.
  10. Rooster de overige eetlepel gehakte walnoten in de boter of margarine en strooi deze over de pakketjes.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: