Oosterse salade met aardbeien en kip

INGREDIENTEN

  • 125 gr aardbeien
  • ½ krop sla of ijsbergsla
  • ½ komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 2 eetlepels koriander (vers of diepvries)
  • 3 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 1 eetlepels citroensap
  • 200 gr gekookte kip
  • ± 60 gr mihoen gekookt en uitgelekt
  • stukje gemberwortel van 1 cm fijngehakt
  • 1 theelepel munt fijngehakt (vers of diepvries
  • 2 takjes koriander

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Aardbeienrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was en droog de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer grote exemplaren.
  2. Was en droog de sla en pluk of snij de sla kleiner. Was de komkommer en snij deze in smalle reepjes van ca. 5 cm lengte.
  3. Maak eerst de saus: pureer het wit van de lente-uitjes met de knoflook, rode peper, koriander, vissaus, poedersuiker en citroensap.
  4. Voeg wat water toe als de saus te dik is.
  5. Snijd het groen van de lente-uitjes in diagonale stukjes. Snij het gekookte kippenvlees in kleine stukjes.
  6. Verdeel de sla over 2 borden, leg een bergje mihoen in het midden en verdeel de aardbeien, komkommerreepjes en kip erom en eroverheen.
  7. Strooi er de gemberwortel, munt en stukjes lente-ui over.
  8. Verdeel de saus over de borden en garneer met een takje koriander.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
aardbeien, sla, ijsbergsla, komkommer, knoflook, rode peper, lente-uitjes, koriander , Thaise vissaus, poedersuiker, citroensap, gekookte kip, mihoen, gemberwortel , munt , koriander Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: