Pastasalade met kip en venkel

INGREDIENTEN

  • 1 grote venkelknol
  • 4 eetlepels (olijf)olie
  • 150 gr gerookte kipfilet
  • 200 gr pasta naar keuze 
  • 2 sinaasappels
  • ½ theelepel Dijonmosterd
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur
  • 1 eetlepel dragonazijn
  • peper en zout
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 1 doosje tuinkers

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwijder zonodig de buitenste lelijke bladeren van de venkel.
  2. Was de venkel en halveer deze.
  3. Hou wat venkelgroen apart.
  4. Snij de venkel in partjes en bestrijk de partjes met 2 eetlepels olie.
  5. Verhit een grillpan en rooster de venkelpartjes in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  6. Keer de venkelpartjes een paar keer om.
  7. Snij de kipfilet in plakjes.
  8. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
  9. Doe de pasta in een vergiet en spoel deze af met koud water.
  10. Schil de sinaasappels met een scherp mesje boven een kommetje dik tot op het vruchtvlees.
  11. Snij de partjes sinaasappel tussen de vliezen uit en vang het sap op in het kommetje.
  12. Roer de mosterd, likeur, azijn en 2 eetlepels olie door het sinaasappelsap.
  13. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  14. Schep in een ruime schaal, voorzichtig, de dressing, plakjes kip, venkel- en sinaasappelpartjes door de nog warme gekookte pasta.
  15. Bestrooi met de vers geraspte Parmezaanse kaas en laat de salade afkoelen.
  16. Knip de tuinkers en het venkelgroen boven de salade fijn.

Tip: serveer een maaltijdsalade op kamertemperatuur, nooit te koud, dan gaat veel smaak verloren.

Vegetarische variatie: vervang de gerookte kipfilet door 150 gram jong belegen kaas in kleine blokjes.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
pasta, salade, gezond Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: