Runderhaas

INGREDIENTEN

  • 1 kg runderhaas uit één stuk
  • 100 gr verse kaas
  • 1 ei
  • 1 soeplepel Parmezaanse kaas of een gelijkaardige raspkaas
  • een handvol peterselie fijngesneden
  • zwarte peper grof uit de molen
  • zout
  • 50 gr rauwe ham zonder vet
  • ijsbergsla
  • aluminiumfolie
  • een beetje paprikapoeder
  • vloeibare boter om te bakken (of olijfolie indien gewenst)
  • braadgaren (om het vlees dicht te binden)

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm je oven voor op 180 °C
  2. Het stuk runderhaas met een scherp mes in de lengte opensnijden als een briefomslag (dus langs één zijde nog aan elkaar vast) zodat je er ingrediënten kan tussenleggen
  3. De ham versnijden tot kleine reepjes en met de verse kaas, het ei, de Parmezaanse kaas, de peterselie en de paprika vermengen
  4. Het mengsel evenredig verspreiden tussen het opengesneden vlees, dichtklappen en mooi opbinden met het braadgaren
  5. De boter of de olie uitsmeren in de braadslee voor in de oven
  6. Het vlees kruiden met peper en zout en erin leggen en in de oven gedurende ongeveer 20 minuten laten bakken.
  7. Naargelang de voorkeur de braadtijd verlengen indien u minder rood vlees wenst
  8. Na het braden de haas uit de braadslee nemen en in aluminiumfolie wikkelen
  9. Het geheel laten afkoelen, in dunne schijfjes snijden en op borden schikken
  10. Een blaadje ijsbergsla toevoegen als garnituur
  11. Net voor het opdienen nog een halve draai zwarte peper uit de molen erover strooien.

Dien op met een homp bruin brood


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: