Flan Catalan (Karamelpudding)

INGREDIENTEN

Voor de karamel:

  • 6 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels water


Voor de Flan:

  • 7,5 dl melk
  • 1 vanillestokje (of 2 zakjes vanillesuiker)
  • 2 eieren 
  • 6 eierdooiers
  • 200 gr suiker
  • flanvorm

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

Bereiding karamel:

  1. Verwarm in een hete oven de suiker en het water in de flanvorm
    (Men gaat hier uit van een grote vorm. Voor flan in kleine vormpjes: verdeel de suiker en water over de verschillende vormpjes).
  2. Wanneer de suiker begint te kleuren de vorm of vormpjes draaien zodat ook de zijkanten worden bedekt met de karamel.

Bereiding flan:

  1. Laat de melk met de vanillestokje onegveer 15 minuten op een zacht vuurtje trekken.
  2. Klop de eieren, de eierdooiers en de suiker op in een jom en voeg en er geleidelijk aan de warme melk bij. Goed omroeren.
  3. Zeef het mengsel en giet het in de vorm(pjes).
  4. Verwarm de oven voor op 175°C.
  5. Plaats de vorm of vormpjes met de flan in een hoge ovenschaal en vul deze voor 2/3 met kokend water (een paar eierschalen in het water voorkomt dat het water in de flan gaat spatten.
  6. Plaats de ovenschaal gedurende 50 à 60 minuten in de hete oven.
  7. Controleer of de flan gaar is: prik met een breinaald in de flan, de naald moet er schoon uitkomen.
  8. Haal de flan uit de bain marie en laat ze afkoelen.
  9. Voor het serveren de flan omkeren op een bord of een platte schaal.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
suiker, water, melk, vanillestokje, eieren, eierdooiers, suiker, flanvorm, flan Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: