Kalkoengebraad Orloff

INGREDIENTEN

  • kalkoengebraad (ongeveer 600 gr)
  • 60 gr boter
  • 250 gr champignons
  • 1 halfgrote ui
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 150 gr achterham
  • 100 gr belegen kaas in plakjes
  • 150 gr geraspte oude kaas
  • 25 gr bloem
  • 3,5 dl melk
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius

  1. Maak de ui en de champignons schoon en snijd ze heel fijn of versnipper ze met een keukenmachine.
  2. Fruit dit mengsel aan in een eetlepel boter.
  3. Kruid het met zout en peper en maak het droog met paneermeel (op een zacht vuurtje paneermeel door het mengsel roeren = duxelles).
  4. Laat de oven intussen voorverwarmen op 200° C.
  5. Wrijf het kalkoengebraad in met zout en witte peper.
  6. Verhit de boter in een en laat hierin het kalkoengebraad aan alle zijden aanbakken.
  7. Plaats het gebraad in de warme oven gedurende 30 minuten en regelmatig overgoieten met de braadboter.
  8. Maak ondertussen een Béchamelsaus: 20 gr boter laten smelten, bloem toevoegen, goed mengen en even laten drogen op een zacht vuurtje. Koude melk toevoegen en al roerende met een garde aan de kook brengen, 1 minuut zachtjes laten koken terwijl men goed blijft roeren.
  9. Kruid de saus met nootmuskaat, peper en een klein beetje zout (de kaas in dit gerecht is al redelijk zout).
  10. Neem het kalkoengebraad uit de oven en snijd het in plakken.
  11. Beleg iedere plak gebraad met een sneetje ham, een goede eetlepel duxelles (champignonmengsel) en een sneetje kaas.
  12. Schik alle gevulde plakken kalkoengebraad tegen mekaar aan op een ovenschaal zodat er opnieuw een gebraadvorm ontstaat.
  13. Overgieten het gebraad met béchamelsaus en bestrooi het met de geraspte kaas.
  14. Plaats het gebraad terug in de oven tot de kaas zich gevormd heeft tot een korstje.


 

REACTIES :

Geschreven door Ingrid Van de Velde op 02/9/2011


heel lekker een zwaar gerecht,maar mmmmmm



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kalkoengebraad, boter, champignons, ui, paneermeel, achterham, kaas, oude kaas, belegen kaas, bloem, melk, peper, zout Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: