Kalkoengebraad met groene peper en witte druiven

INGREDIENTEN

  • 600 gr kalkoengebraad
  • 100 gr rozijnen
  • 200 gr kleine uitjes
  • 2 theelepels groene peper
  • 1 tros witte druiven
  • 2 dl ontvette bouillon
  • 2dl ongesuikerd druivesap
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 koffielepel maïzena
  • margarine
  • tijm en laurier
  • zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Laat de rozijnen een avond voordien weken in een beetje water.
  2. Laat  het kalkoengebraad bruinen in de vetstof en ontvet het nadien.
  3. Maak de kleine uitjes schoon en laat de rozijnen uitlekken.
  4. Breng op smaak met de groene peper, tijm, laurier (en eventueel wat zout).
  5. Voeg dit alles toe bij het gebraad en overgiet het met de bouillon.
  6. Laat ongeveer 25 min. sudderen.
  7. Voeg het druivensap en de mosterd toe en bind met de maïzena.
  8. Laat nog 15 min. sudderen.
  9. Pel en ontpit de druiven en voeg ze bij het gebraad net voor het einde van de kooktijd.

 


 

REACTIES :

Geschreven door mieke coenen op 19/12/2009


ik maak het maar zonder rozijnen.ik voeg er tomatenpuree en een suikerklontje aan toe! zalig



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kalkoengebraad, rozijnen, uitjes, groene peper, witte druiven, ontvette bouillon, ongesuikerd druivesap, mosterd, ma´zena, margarine, tijm, laurier, zout Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: