Perentaart

INGREDIENTEN

  • 3 middelgrote peren
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels water
  • 50 gr poedersuiker
  • 80 gr bloem
  • 50 gr boter of margarine + klontje voor het invetten

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 170° C.
  2. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in schijfjes.
  3. Bestrooi de peerschijfjes met basterdsuiker en kaneel en doe ze in de pan met het citroensap en de twee eetlepels water.
  4. Kook de peerschijfjes gedurende 5 minuten.
  5. Vet een ronde bakvorm (middellijn 20 cm) in met boter of margarine.
  6. Maak een samenhangend kruimeldeeg van de poedersuiker, bloem, boter of margarine en 2 eetlepels ijskoud water en bekleed de bakvorm met het deeg.
  7. Leg de gekookte peerschijfjes op het deeg.
  8. Bak de perentaart in het midden van de oven in 50 minuten gaar. Lekker met lobbig geklopte slagroom.

Tip: serveer een puntje perentaart met een balletje peren- of citroenijs als nagerecht.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
peren, basterdsuiker, kaneelpoeder, citroensap, water, poedersuiker, bloem, boter, margarine Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: