Oesterzwammen- salade

INGREDIENTEN

  • 250 gr oesterzwammen
  • 150 gr gemengde sla
  • 2 bosuitjes
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels medium dry sherry
  • 1/2 theelepel sambal oelek
  • 4 eetlepels sesamzaad
  • 1 eetlepel (Japanse) sojasaus
  • 2 eetlepels korianderblaadjes of peterselie
  • 4 eetlepels (roerbak)olie

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Veeg de oesterzwammen schoon en snij de steeltjes eraf.
  2. Klop in een diep bord de eieren los met 1 eetlepel sherry, de sambal en 1/2 eetlepel sojasaus.
  3. Haal de oesterzwammen eerst door het ei en wentel ze dan door het sesamzaad.
  4. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de oesterzwammen op hoog vuur in ca. 3-4 minuten mooi bruin, keer ze voorzichtig met een spatel.
  5. Snij de bosuitjes in dunne ringetjes.
  6. Schep in een kom de helft van de bosui en koriander met de sla luchtig door elkaar.
  7. Verdeel de salade over 4 diepe borden.
  8. Klop 1 eetlepels sherry met 1/2 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels olie door elkaar en sprenkel de dressing over de salade.
  9. Leg de oesterzwammen erop en strooi de rest van de bosui en koriander.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
oesterzwammen, sesamzaad, soja Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: