Gekookte okra- salade met zongedroogde tomaten

INGREDIENTEN

  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 225 gr kleine okra’s
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • paar druppels Tabasco
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes in olie
  • 1 eetlepel verse koriander
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verhit een eetlepel olijfolie in een wijde pan.
  2. Was de okra’s en dep ze goed droog.
  3. Snij de zijkantjes van de okra’s en bak ze 2 minuten in de met olijfolie verhitte pan.
  4. Bestrooi met zout en peper.
  5. Voeg 1,5 dl water toe, dek de pan af en kook de okra’s in circa 7 minuten beetgaar. (Voeg eventueel meer water toe).
  6. Giet de groente af.
  7. Klop een dressing van de andere eetlepel olijfolie, het citroensap, Tabasco, zout en peper.
  8. Pers het teentje knoflook erbovenuit en roer dit door de dressing.
  9. Schenk de dressing over de nog warme okra’s en laat de salade afkoelen en intrekken.
  10. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en snijd ze in reepjes.
  11. Garneer met reepjes tomaat en blaadjes koriander.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
okra, tomaat, tabasco, zongedroogd Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: