Groene asperges- salade met witloof

INGREDIENTEN

  • 12 dunne groene asperges (+/- 350 gr)
  • 1-2 stronkjes witloof
  • 2 kleine tomaten
  • ½ perssinaasappel
  • 1,5 dl room
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 2 takjes peterselie
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Leg de asperges met de kopjes gelijk en snij houtachtige uiteinden eraf, zodat de asperges ieder ca. 12 cm lang zijn.
  2. Kook de asperges in een pan met ruim water en zout in ca. 8 à 10 minuten beetgaar.
  3. Schep de asperges met een schuimspaan voorzichtig in een vergiet.
  4. Spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
  5. Dep ze goed droog met keukenpapier.
  6. Spoel de witloof af onder koud stromend water.
  7. Maak de blaadjes van de struikjes los.
  8. Zoek 6 grote blaadjes en 6 kleine blaadjes uit (rest wordt niet gebruikt).
  9. Snij alle blaadjes aan de onderkant schuin bij en leg ze tot gebruik (ca. 10 minuten) in water met ijsblokjes, zodat de blaadjes knapperig worden.
  10. Was de tomaten en snij iedere tomaat in 6 plakjes.
  11. Pers de sinaasappel uit.
  12. Klop in een kom de slagroom lobbig (dus niet stijf). Spatel er sinaasappelsap, citroensap en gembersiroop door.
  13. Breng het sausje op smaak met zout en peper.
  14. Leg de tomaatplakjes op de rand van grote ronde schaal.
  15. Leg daar tussen de grote witloofblaadjes met de gele punten naar buiten toe als een bloem neer.
  16. Leg in ieder witloofblad 2 asperges met de kopjes naar buiten toe.
  17. Maak in het midden van de schaal een ‘bloem’ van de kleine witte witloofblaadjes.
  18. Schep de saus in het midden van de ‘bloem’.
  19. Garneren het met toefjes peterselie.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
witloof, groene asperges, gember, sinaas Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: