Salade van sperziebonen met verse munt en aardbeien

INGREDIENTEN

  • 250 gr sperziebonen
  • ± 70 gr aardbeien
  • zout
  • ½ citroen
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 1 bosuitje
  • ½ klein bosje verse munt
  • 25-50 gr pecorino, grof geraspt

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Aardbeienrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Kook de sperziebonen in ca. 10 minuten beetgaar.
  2. Was de aardbeien, halveer ze, verwijder het kroontje en snij ze in vieren.
  3. Giet de sperziebonen af en spoel ze onder koud stromend water om de kleur te behouden.
  4. Was de citroen en rasp de schil met een citroenrasp.
  5. Pers de citroen.
  6. Klop de olijfolie door het citroensap.
  7. Meng deze dressing en citroenrasp door de nog warme sperziebonen.
  8. Schep de aardbeien door de sperziebonen.
  9. Hak de bosui en de munt fijn.
  10. Strooi bosui en munt over de bonen en serveer er de pecorino apart bij.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: