Spinazie en champignons- salade

INGREDIENTEN

  • 100 gr verse spinazie
  • 100 gr bacon
  • 125 gr parijse champignons
  • ½ avocado
  • 1 citroen
  • 1 theelepel verse, fijngehakte bieslook (of gehakte lente-uitjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel droge sherry
  • ½ theelepel geraspte citroenschil
  • 1 mespunt suiker
  • 1 mespunt mosterdpoeder
  • versgemalen zwarte peper

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was de spinazie grondig in ruim koud water, verwijder harde, dikke stelen en verkleurde blaadjes en laat goed uitlekken.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan.
  3. Bak de bacon op een hoog vuur aan beide kanten zeer bros.
  4. Laat de bacon uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  5. Snij de bacon in kleine stukjes.
  6. Doe de spinazie in een grote saladekom.
  7. Borstel de champignons schoon.
  8. Snij de avocado in dunne plakjes en besprenkel goed met het sap van een halve citroen.
  9. Schik de avocadoplakjes op de spinazie.
  10. Voeg er de schoongemaakte champignons aan toe en strooi er de bacon en de bieslook of lente-uitjes over.
  11. Doe de olijfolie, sherry, 1 eetlepel citroensap, geraspte citroenschil, suiker, mosterdpoeder en zwarte peper naar smaak in een pot met schroefdeksel.
  12. Schud de inhoud krachtig tot alles goed gemengd is tot een dressing.
  13. Schenk vlak voor het opdienen de dressing over de salade.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
spinazie, champignon, sherry Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: