Sperziebonenstoofpot met varkensvlees

INGREDIENTEN

  • 500 g sperziebonen
  • 4 aardappelen
  • 1 ui, 25 g boter of margarine
  • 200 g varkensvlees in blokjes
  • peper en zout
  • 3 eetlepels pindakaas
  • ½ eetlepel ketjap manis

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snij een stukje van de boven- en onderkant van de boontjes en breek ze doormidden.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  3. Pel en snipper de ui.
  4. Verhit in een braadpan de boter of margarine en fruit de ui.
  5. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  6. Voeg het aan de ui toe.
  7. Bak het vlees in ca. 5 minuten rondom bruin.
  8. Voeg de sperziebonen, aardappelblokjes en 2 dl water toe.
  9. Roer de pindakaas erdoor en smoor de sperziebonen met het deksel op de pan in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar.
  10. Maak op smaak met ketjap, zout en peper.

Tip: neem voor een vegetarische variant in plaats van vlees een bakje champignons en strooi voor het serveren cashewnoten of pinda's over het gerecht.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: