Taco's met pittige champignons en aubergine

INGREDIENTEN

  • 250 g kastanjechampigons (of champignons uit blik of pot, uitlekgewicht)
  • ½ ui
  • 1 paprika
  • 2 tacoschelpen
  • ¼ aubergine
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 g rozijnen
  • 1 theelepel Mexicaanse kruiden
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 75 g veldsla

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Vegetarische recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de champignons schoon en snij ze doormidden.
  2. Snij grote champignons in vieren.
  3. Pel de ui en hak deze fijn.
  4. Was de paprika, halveer deze, verwijder de pitjes en snij de paprika in kleine stukjes.
  5. Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzing op de verpakking.
  6. Was de aubergine en snij deze in dunne plakjes.
  7. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
  8. Bak de aubergine op een hoog vuur aan twee kanten goudbruin.
  9. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  10. Verhit de rest van de olie in een hapjespan.
  11. Bak de ui en de paprika op een matig vuur va. 2 minuten.
  12. Voeg de champignons toe en bak de champignons al omscheppend tot het vocht is verdwenen.
  13. Bak de rozijnen 2 minuten mee.
  14. Schep de Mexicaanse kruiden en de tomatenketchup door de champignons.
  15. Vul de tacoschelpen met de plakjes aubergine en het champignonmengsel.
  16. Serveer de taco’s op een bedje van veldsla.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: