Bladerdeeghapjes met paprika, mozzarella en rucola

INGREDIENTEN

  • 320 g paprika of wokmix met paprika
  • 120 g mozzarella
  • 2 eetlepels
  • fijngesneden knoflook
  • 2 loempiavellen (of fillodeeg)
  • 40 g rucola
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • eventueel 4 blaadjes basilicum

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vegetarische recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Was en droog de rucola.
  3. De loempiavellen worden van elkaar gescheiden door blaadjes papier zodat ze niet aan elkaar blijven plakken.
  4. Haal er voorzichtig twee vellen af, want ze zijn kwetsbaar.
  5. Snij elk vel in 4 driehoekjes en leg deze op de blaadjes papier die ertussen zaten.
  6. Strijk met een kwastje of keukenpapier een eetlepel olijfolie over de vellen.
  7. Doe 4 driehoekjes ongeveer 3 minuten in de oven tot ze goudgeel kleuren.
  8. Doe dit ook met de andere 4 driehoekjes.
  9. Verhit twee eetlepels olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
  10. Voeg de stukjes paprika of de wokmix, de knoflook en wat zout toe en bak dit ongeveer 8 minuten al omscheppend op hoog vuur.
  11. Haal de groenten uit de pan en laat deze afkoelen.
  12. Snij de mozzarella in kleine blokjes.
  13. Meng de afgekoelde paprika of wokgroente met de mozzarella.
  14. Leg voor het serveren een driehoekje op elk bord.
  15. Bedek deze met een kwart van de rucola en een kwart van het groente-mozzarellamengsel.
  16. Leg er vervolgens de 4 overgebleven driehoekjes bovenop.
  17. Garneer de hapjes met de blaadjes basilicum.

Bron: www.freshday.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: