Warm: taart van geitenkaas met spinazie en walnoten

INGREDIENTEN

  • 1 grote rol bladerdeeg
  • 350 gr gehakte spinazie
  • 400 gr verse geitenkaas
  • 60 gr gepelde walnoten + 6 hele noten als garnering
  • 15 gr boter

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Voorgerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit de boter in een kookpot en laat er de spinazie gedurende 8 minuten zachtjes in stoven.
  3. Bekleed intussen een taartvorm met het bladerdeeg.
  4. Hak 60 gr gepelde walnoten in grove stukken (doe de noten in een diepvrieszakje en sla ze plat met een keukenhamer of deegrol).
  5. Doe de gestoofde spinazie in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel het vocht zoveel mogelijk uit de spinazie.
  6. Doe de geitenkaas, spinazie en gehakte noten in een kom en meng alles goed door elkaar.
  7. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg.
  8. Schik er de 6 hele noten bovenop als garnituur.
  9. Plaats de taartvorm gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Laat de taart daarna enkele minuten afkoelen en snijd hem voorzichtig in 12 stukken.

Gepost door Lina


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
taart, walnoot, noten, geitenkaas, spinazie Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: