Wortelsinaasappelsoep

INGREDIENTEN

  • 1 ui
  • 1 (kruiden)bouillontablet
  • 225 gram worteltjes uit pot of blik
  • ½ dl rode port
  • 1 dl sinaasappelsap
  • Suiker

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Pel de ui en snij deze in parten.
  2. Breng 5 dl water met het bouillontablet en de uiparten aan de kook.
  3. Kook de ui in 15 minuten gaar en zacht.
  4. Laat intussen de worteltjes uitlekken.
  5. Doe een scheutje bouillon met de uiparten en de worteltjes in een blender.
  6. Pureer tot een gladde massa.
  7. Doe de gepureerde wortelen terug in de soeppan bij de bouillon.
  8. Voeg de port en het sinaasappelsap toe en warm de soep nog even kort door.
  9. Breng eventueel op smaak met wat suiker. 

Tip: Maak de soep eventueel af met wat (koks)room.

Bron: www.freshday.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: