Eend in sinaasappelsaus

INGREDIENTEN

  • 1 eend van ongeveer 1,2 kg 
  • 2,5 eetlepels honing
  • 1,5 dl sinaasappelsap
  • 4 sinaasappels
  • 3 eetlepels sinaasappellikeur (Grand Marnier)
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Laat de oven voorverwarmen op 200° C.
  2. Doorprik op een aantal plaatsen de huid van de eend met een vork.
  3. Wrijf de eend in met peper en zout en plaats hem op een rooster in een braadslede.
  4. Laat de eend gedurende 75 minuten in de voorverwarmde oven bakken.
  5. Overgiet de eend regelmatig tijdens de laatste 30 minuten met wat braadvocht, honing en wat van het sinaasappelsaus.
  6. Poets 2 sinaasappels op, schil deze met een dunschiller en verdeel het vruchtvlees in stukjes.
  7. Snijd de sinaasappelschillen in dunne reepjes en leg deze een paar minuten in wat kokend water en laat ze nadien goed uitlekken.
  8. Pel de andere sinaasappels en verdeel ze eveneens in stukken.
  9. Verdeel de eend in stukken en leg ze op een schotel.
  10. Doe 4 eetlepels van het braadvocht van de eend in een pan, voeg de rest van het sinaasappelsap, de schil en stukjes toe en laat dit opwarmen.
  11. Vis de sinaasappelstukjes en de schil uit de saus en garneer hiermee de eend. 
  12. Voeg de sinaasappellikeur toe aan de saus en overgiet er de eend mee.
  13. Aan te raden met rijst en een vruchtencompote of met simpelweg met kroketjes.  
     


 

REACTIES :

Geschreven door Yves De Backer op 18/12/2010


Een zeer lekker recept voor kerstmis, één vraagje, dient men de saus met grand marnier niet te flamberen om vet weg te trekken? Vriendelijke groeten



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
eend, honing, sinaasappelsap, sinaasappels, sinaasappellikeur, Grand Marnier, peper, zout Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: