Witloofsoep

INGREDIENTEN

  • 500 g witloof
  • 2 uien
  • 2 l water
  • 2 bouillonblokjes
  • 3 preistengels
  • 250 cl melk
  • 50 gr boter
  • 75 gr gemalen kaas
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de uien fijn.
  2. Maak het witloof schoon, verwijder de harde kern en snijd in stukjes.
  3. Maak het wit van de preistengels schoon en snijd in stukjes.
  4. Warm de boter op in een kookpot.
  5. Bak de ui, witloof en prei tot het een lichtbruine kleur heeft.
  6. Voeg er het water en bouillonblokjes aan toe.
  7. Laat het geheel gedurende 20 min. zachtjes koken.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Voeg er voor het opdienen de kaas en melk bij.

Gepost door Bram


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Witloofsoep, ui, prei, peper, zout, bouillonblokjes Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: