Pompoensoep

INGREDIENTEN

  • 1 kg pompoen
  • 1 ui
  • 2 l water
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 aardappelen
  • 1 wortel
  • tijm
  • fijngehakte peterselie
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Snijd de ui fijn.
  3. Snijd de wortel in stukjes.
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.
  5. Verhit de boter in een kookpot.
  6. Stoof het pompoenvlees, ui, aardappels en wortel in de kookpot.
  7. Voeg het water en de bouillonblokjes toe.
  8. Laat het geheel gedurende 20 min. koken.
  9. Mix het geheel met een staafmixer.
  10. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Voeg voor het opdienen de peterselie toe.

Gepost door Marie


 

REACTIES :

Geschreven door Gwen Theeuwen op 30/10/2007


Tijdens halloween is pompoensoep de soep bij uitstek. Is ook wel lekker met rode paprika.



Geschreven door bop craen op 14/10/2008


Zonder aardappelen maar wel met prei en look en een weinig selder. Kruiden nog vOOr het koken met currypoeder. Heerlijk.



Geschreven door Mireil Verachtert op 04/10/2010


Heerlijke pompoensoep!



Geschreven door rita corthals op 03/11/2010


doe er ook tomaten bij ipv aardappelen, op het laatste een vleugje kaneel!



Geschreven door marina liesenborgs op 07/8/2011


ik heb vandaag jullie pompoensoep gemaakt ze is echt lekker !!



Geschreven door Fatima dibrani op 18/8/2012


Ik vin deeze soep echt geweldig en zeer makkelijk!



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: