Mechelse koekoek met dragon

INGREDIENTEN

  • 1 Mechelse koekoek
  • 1 ui
  • 1 eetlepel dragon
  • 50 gr boter
  • 1 eetlepel olie
  • 1 glas witbier
  • 1 glas witte wijn
  • 8 kleine lente-uitjes
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de kip in 8 stukken.
  2. Kruid dit met peper en zout.
  3. Smelt de boter in een pan.
  4. Voeg de kip toe en bak deze gedurende 5 min.
  5. Voeg de ui toe en laat deze even meestoven.
  6. Voeg de wijn en het bier toe.
  7. Dek de pan af en laat gedurende 30 min. sudderen op een laag vuurtje.
  8. Smelt ondertussen boter in een andere pan.
  9. Voeg de kleine lente-uitjes toe en laat gedurende 5 min stoven.
  10. Voeg de de lente-uitjes toe aan het geheel.
  11. Voeg de dragon toe en laat het geheel nog 5 min. sudderen.
  12. Neem de kip uit de pan en houd deze warm.
  13. Passeer de saus door een zeef.
  14. Kruid af met peper en zout.
  15. Overgiet de kip met de saus.

Tip: Heel lekker met gebakken krielaardappeltjes.

Gepost door Leen


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Mechelse koekoek, ui, dragon, boter, olie, witbier, witte wijn, lente-uitjes, peper, zout Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: