Indiase curry

INGREDIENTEN

  • 5 el olie
  • 600 gr runderstoofvlees, in blokjes
  • 2 grote uien, in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurierblad
  • 1 tl gedroogde rode peper
  • 1 klein blikje kokosmelk
  • 3 el mango-chutney
  • 1 el gehakte verse gember
  • sap van halve citroen
  • 3 rijpe tomaten, ontveld en in vieren
  • 1 1/2 el currypoeder
  • zout

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Kruid het vlees met zout en peper.
  2. Verhit 3 el olie in een grote braadpan en braad hierin het vlees rondom bruin.
  3. Doe dit in porties zodat de pan niet te vol raakt.
  4. Haal het vlees uit de pan, doe de resterende olie erin en voeg de uien toe.
  5. Bak deze tot ze bruin beginnen te worden.
  6. Doe nu de knoflook en kruidnagels, het kaneelstokje, het laurierblad en de rode peper erbij en laat 1 minuut meebakken.
  7. Doe de kokosmelk, mango-chutney, gember, citroensap, tomaten, currypoeder en zout naar
  8. smaak erbij en zoveel water dat het vlees net onder staat.
  9. Laat het geheel afgedekt 2 uur stoven of tot het vlees gaar is. Er moet nu een dikke saus ontstaan zijn. Zoniet, laat zonder deksel nog even koken.

Serveer er rijst bij.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: