Summerpudding

INGREDIENTEN

  • 250 g aardbeien
  • 250 g frambozen
  • 75 g poedersuiker
  • 125 g perziken
  • 100 g bosbessen
  • 100 g bramen
  • 5 à 6 sneetjes witbrood (zonder korstjes)
  • slagroom

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de aardbeien en frambozen schoon.
  2. Snijd de helft van de aardbeien in kleine stukjes.
  3. Pureer de andere helft van de aardbeien met de helft van de frambozen in een keukenmachine.
  4. Breng de puree met poedersuiker aan de kook.
  5. Schil intussen de perziken, halveer ze, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in stukjes.
  6. Maak de bosbessen schoon.
  7. Voeg perzikstukjes en bosbessen toe aan de kokende puree en laat het ca. 3 minuten meekoken tot de stukjes zacht zijn.
  8. Maak intussen de bramen schoon.
  9. Neem de pan van het vuur en voeg de rest van aardbeien, frambozen en de bramen toe.
  10. Laat het mengsel iets afkoelen.
  11. Bekleed een puddingvorm aan de binnenkant met vershoudfolie.
  12. Bedek wanden en bodem van de vorm met 2/3 van de sneetjes brood.
  13. Snijd hierbij het brood eventueel bij.
  14. De vorm moet helemaal bedekt zijn.
  15. Schenk de helft van het vruchtenmengsel met het vocht in de vorm.
  16. Breng hierop nog een laagje brood aan.
  17. Schenk de rest van het vruchtenmengsel met het vocht in de vorm.
  18. Dek de vorm af met de rest van het brood.
  19. Leg een bord in de vorm (bord moet er in vallen en de pudding aandrukken) en leg iets zwaars op het bord om het te verzwaren.
  20. Laat de pudding ca. 24 uur in de koelkast opstijven.
  21. Stort de pudding op een mooie schaal.

Bron: www.freshday.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
aardbeien, frambozen, poedersuiker, perziken, bosbessen, bramen, witbrood, slagroom Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: