Schuimomelet met bessen

INGREDIENTEN

  • ongeveer 200 bessen (rode en/of blauwe)
  • 4 eieren
  • 20 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • klein klontje margarine
  • poedersuiker
  • eventueel 2 eetlepels cassislikeur

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was de bessen en verwijder de steeltjes.
  2. Splits de eieren.
  3. Klop de dooiers met de suiker en de vanillesuiker dik en schuimig.
  4. Klop de eiwitten stijf.
  5. Schep de stijfgeklopte dooiers (samen met de likeur) voorzichtig door het eiwit.
  6. Verhit de margarine in een koekenpan.
  7. Schenk het eimengsel in de pan en leg een deksel er op.
  8. Verhit de omelet even flink.
  9. Verwarm de omelet daarna zachtjes tot deze stevig is geworden.
  10. Laat de omelet op een bord glijden en snij deze voorzichtig doormidden.
  11. Leg de halve omeletten op 2 kleine bordjes en verdeel de bessen er over.
  12. Sla helften van de omelet voorzichtig net niet op de helft dubbel.
  13. Bestrooi de omelet met poedersuiker.
  14. Serveer direct.

Bron: www.freshday.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
bessen, eieren, suiker, margarine, vanillesuiker, poedersuiker, cassislikeur Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: