Milkshake van frambozen met spinnenwebflensjes

INGREDIENTEN

  • 75 g bloem
  • 1 ei
  • 5 dl ijskoude halfvolle melk
  • 1 eetlepel zachte margarine
  • 150 g diepgevroren frambozen
  • eventueel koolzuurhoudend mineraalwater
  • poedersuiker

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Drankjes

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Doe de bloem in een kom.
  2. Maak in het midden een kuiltje en breek er het ei boven.
  3. Roer het ei door de bloem en voeg beetje voor beetje 2,5 dl van de melk toe.
  4. Verhit intussen de margarine in een grote koekenpan.
  5. Doe het beslag over in een spuitflesje (voor poffertjes).
  6. Spuit een wirwar van beslag in het hete vet (flesje boven pan goed heen en weer bewegen).
  7. Bak goudbruine spinnenwebflensjes.
  8. Keer ze halverwege om.
  9. Houd de gebakken flensjes warm.
  10. Bak dan de volgende.
  11. Laat de diepgevroren aardbeien in ca. 15 minuten een beetje ontdooien.
  12. Pureer de vruchten in een keukenmachine, blender of met de staafmixer.
  13. Schenk er langzaam - al draaiend – de rest van de ijskoude melk bij.
  14. Blijf net zolang mixen tot de shake schuimig is.
  15. Voeg onder het mixen eventueel een beetje mineraalwater toe.
  16. Serveer meteen in een hoog glas.
  17. Bestrooi de bijzonder gevormde flensjes met poedersuiker en serveer ze bij de milkshake!

Bron: www.freshday.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
bloem, ei, halfvolle melk, margarine, frambozen, koolzuurhoudend mineraalwater, poedersuiker Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: