Fruitcompote

INGREDIENTEN

  • 2 sinaasappels
  • 25 g rozijnen
  • 2 kiwi’s
  • 200 g aardbeien
  • 1 bakje Griekse yoghurt à 150 ml (of magere kwark)
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 2 eetlepels krokante muesli

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Aardbeienrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil boven een kom 1 sinaasappel dik en snij de partjes tussen de vliezen uit, vang het sap op.
  2. Pers de andere sinaasappel uit.
  3. Breng in een steelpan de rozijnen met het sinaasappelsap aan de kook en laat ze ongeveer 3 minuten zachtjes koken.
  4. Schil intussen de kiwi’s en snij ze in stukjes. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij de aardbeien in vieren.
  5. Schep de rozijnen met 2 eetlepels vocht in een kom.
  6. Schep de kiwi, sinaasappelpartjes en aardbeien erdoor.
  7. Roer in een ander kommetje de Griekse yoghurt los met de honing en 1-2 eetlepels van het rozijnenvocht.
  8. Schep de kiwifruitcompote in twee wijde schaaltjes en verdeel de yoghurt erover.
  9. Strooi de muesli erover.

Tip: Maak deze compote van tevoren klaar. Wel afgedekt bewaren in de koelkast.

Bron: www.freshday.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
sinaasappels, rozijnen, kiwi, aardbeien, yoghurt, kwark, honing, muesli Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: