Gyros

INGREDIENTEN

  • 1/2 kop fijngehakte ui
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 225 gram lamsvlees, in stukken (reepjes) gesneden
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 kop komkommer, in blokjes gesneden en ontdaan van de zaadjes
  • 1/4 kop mager yoghurt
  • 1 eetlepel verse munt, fijngesneden
  • 2 pita-broodjes
  • 1/2 kop in repen gesneden sla
  • 1/2 kop in partjes gesneden tomaten

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Bak de ui en knoflook in een licht ingevette braadpan.
  2. Bak deze boven een laag vuur totdat ze zacht zijn (roer voortdurend).
  3. Doe in een mengkom het lamsvlees, het citroensap, de oregano en komijn en mix het goed.
  4. Maak er twee `pasteitjes' van, plaats deze op het rooster van de grill, en grill ze 3 à 5 minuten aan iedere kant, totdat ze goed zijn (afhankelijk van persoonlijke smaak).
  5. Meng de komkommer, yoghurt en mint in een kleine kom.
  6. Snijd de pita-broodjes open en vul ze met de helft van de sla en tomaat, 1 lamspasteitje en de helft van het yoghurtmengsel.

Gepost door Gyros, vleesgerecht, vleesrecept, ui, lam, lamsvle


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: