Paprika's, gevuld

INGREDIENTEN

  • 4 middelgrote rode paprika's
  • 1/2 kg mager of gemengd gehakt
  • 50 gr rijst
  • 1 ei
  • 1 ui (gepeld en fijn gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook 'gepeld en fijn gesnipperd)
  • 140 gr tomatenpuree (2 kleine blikjes)
  • een geutje ketjap manis naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelpel marjolein
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was de paprika's en snijd een schijfje van de bovenkant af. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
  2. Laat de paprika's gedurende 5 minuten in kokend water baden zodat ze zacht worden en laat ze vervolgens uitlekken (De paprika's kunnen ook in de oven gegaard worden door ze 10 min in een oven op 180°C te plaatsen).
  3. Kook de rijst eventueel een beetje voor (bij rijst met een lange gaartijd).
  4. Meng het gehakt, de rijst, het ei, de ui, de knoflook, peper, zout, paprikapoeder en de gedroogde marjolein door elkaar in een kom.
  5. Vul de paprika's op met dit mengsel.
  6. Plaats ze rechtop in een ovenschaal, bedek ze met aluminiumfolie en bak ze 1 uur in een matige warme oven (ca. 190°C).
  7. Leng de tomatenpuree aan met een beetje water en eventueel nog een bouillonblokje tot een soepje.
  8. Overgiet de paprika's met de soep en giet de rest eromheen. Bak ze onbedekt nog eens 30 minuten. Regelmatig overgieten.

 


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
paprika, gehakt, rijst Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: