Chocoladebiscuit

INGREDIENTEN

  • 150 gr pure chocolade
  • 5 eieren
  • 150 gr suiker
  • 1/2 zakje espresso koffie (Nescafe)
  • 100 gr bloem
  • 20 gr maizena
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 150 gr mascarpone
  • 2,5 eetlepels koffielikeur 
  • 1,5 dl slagroom
  • mespunt zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 8 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Laat de chocolade au-bain-marie smelten.
  2. Splits de eieren en klop de dooiers met 50 gr suiker en de koffie gedurende 10 min. tot een schuimige massa.
  3. Roer de gesmolten chocolade erdoorheen.
  4. Klop vervolgens de eiwitten tot schuim, voeg er ongeveer 75 gr suiker bij en klop de eiwitten stijf.
  5. Zeef de bloem en spatel de eiwitten, de bloem en de maizena door het eidooiermengsel.
  6. Verdeel dit mengsel over een strook bakpapier in een bakplaat.
  7. Plaats de biscuit gedurende 12 min in een voorverwarmde oven van 200° C. 
  8. Zeef wat poedersuiker over de theedoek en stort hierop het biscuitdeeg met het papier naar boven.
  9. Verwijder het papier voorzichtig. 
  10. Meng de mascarpone met 20 gr suiker en koffielikeur.
  11. Klop de slagroom stijf en spatel dit door de mascarpone.
  12. Verdeel dit mengsel over het biscuitdeeg. 
  13. Rol het deeg met behulp van een zuivere theedoek op tot een rol.
  14. Plaats de rol met de naad naar beneden.
  15. Werk het geheel af met geschaafde chocoladesnippers.


 

REACTIES :

Geschreven door walter wilbers op 20/10/2009


vind het al goed dat ik nu weet wat ik nodig heb. verder vindt ik de uitleg spijtig genoeg veel te vaag. vanaf nr 5 ben je me kwijt . kan ik ergens wel meer info vinden ? alvast bedankt



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
pure chocolade, eieren, suiker, espresso koffie , Nescafe, bloem, maizena, poedersuiker, mascarpone, koffielikeur, slagroom, zout Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: