Koud: sandwich met spek, sla en tomaat

INGREDIENTEN

  • 50 gr ontbijtspek of bacon 
  • 3 sneetjes grof volkoren of meergranenbrood
  • +/- 50 gr sla naar keuze
  • 1 à 2 trostomaten
  • 1,5 eetlepel mayonaise
  • 1,5 eetlepel ketchup

 

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 1 persoon

RUBRIEK : Aperitiefhapjes

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Bak het spek krokant in een pan.
  2. Was intussen de sla en de tomaten. Droog de sla en snijd de tomaten in schijfjes.
  3. Rooster het brood een beetje bruin in de broodrooster en laat het afkoelen.
  4. Besmeer de sneetjes brood met mayonaise en beleg 2 van de 3 sneetjes met sla, tomaten en spek.
  5. Stapel de 2 belegde sneetjes op mekaar en leg het 3 sneetje helemaal bovenaan (met de besmeerde kant naar beneden).
  6. Snijd het geheel diagonaal doormiddan (eventueel 2 maal) en prik er een tandenstoker doorheen.
  7. Serveer met een beetje ketchup.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
ontbijtspek, bacon, volkoren brood, meergranenbrood, sla, trostomaten, mayonaise, ketchup Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: