Lamskoteletjes met mosterdsaus

INGREDIENTEN

  • 2 dl vleesfonds
  • 3 eetlepels cognac
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 75 gr boter of margarine
  • 6 lamskoteletjes
  • peper en zout
  • ½ eetlepel mosterd
  • aluminiumfolie

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Kook in een steelpan de fonds, de cognac en de Dijonmosterd op een hoog vuur in en laat gedurende ongevver 10 minuten inkoken tot ca. 1 ½ dl.
  2. Verhit intussen in een pan 50 gr boter.
  3. Bestrooi de lamskoteletjes met zout en peper en laat ze in 5 á 6 minuten rosé bakken (halverwege keren).
  4. Houd de lamskoteletjes warm in aluminiumfolie.
  5. Giet het bakvet af en giet de ingekookte fonds in de pan.
  6. Roer het aanbaksel los en laat ca. 1 minuut op een hoog vuur koken.
  7. Roer, van het vuur af, de mosterd en de rest van de boter door de saus (eventueel 1 eetlepel water extra toevoegen).
  8. Verdeel de lamskoteletjes over twee borden en schep de saus erover.

Serveren met (knolselder)puree.

Gepost door Mark


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Lamskoteletjes met mosterdjus, koteletjes, mosterd, jus, fonds, knolselderij, puree, cognac, Dijonmosterd Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: