Warm: asperges met gandaham

INGREDIENTEN

  • 6 plakjes ganda ham
  • 6 asperges
  • 100 gr gesmolten boter
  • 60 gr geraspte parmezaanse kaas
  • verse nootmuskaat
  • zwarte peper
  • 1 citroen

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Aperitiefhapjes

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd elk schijfje ham in twee.
  3. Verwijder de uiteinden van de asperges zodat elke asperge ongeveer 9 cm lang is.
  4. Kook de asperges gedurende 1 minuut zodat ze wat zachter worden.
  5. Laat de asperges uitlekken en dep ze droog.
  6. Bestrijk ze met de gesmolten boter en wentel ze door de geraspte parmezaanse kaas.
  7. Wikkel elke asperge in een half schijfje ham.
  8. Leg ze naast elkaar in een ingeboterde ovenschotel.
  9. Bestrooi met de rest van de kaas en kruid met nootmuskaat en zwarte peper.
  10. Bak gedurende 7 minuten in de oven.
  11. Besprenkel met citroensap en serveer ze.

Gepost door Jonas


 

REACTIES :

Geschreven door marie-jeanne panis op 16/12/2008


zal wel lekker zijn,maar hoe server je dat ?



Geschreven door Het Kookkroniekteam op 17/12/2008


Je kan de asperges rechtstreeks in één ovenschaal serveren, in aparte ovenschaaltjes, maar je kan de asperges ook verdelen over 4 voorverwarmde borden. Lekker met een stukje stokbrood of roggebrood.



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
ganda ham, asperges, gesmolten boter, parmezaanse kaas, nootmuskaat, zwarte peper, citroen Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: