Koud: kaashoorntjes gevuld met ricotta, prosciutto en bieslook

INGREDIENTEN

  • 4 sneden prosciutto ham 
  • 150 gr parmezaanse kaas
  • 150 gr ricotta
  • 2 verse vijgen
  • citroensap
  • 1,5 eetlepel melk
  • 2 verse vijgen
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte bieslook
  • paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 8 personen

RUBRIEK : Aperitiefhapjes

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  3. Meng de parmezaanse kaas met een snuifje paprikapoeder.
  4. Maak met behulp van een uitsteekvorm rondjes op het bakpapier.
  5. Gebruik 3 theelepels per rondje.
  6. Bak gedurende 3 minuten in de oven.
  7. Vorm met behulp van een uitsteekvorm kegeltjes van de gebakken kaasschijfjes.
  8. Klop de ricotta glad in een kom, samen met de melk en het citroensap.
  9. Breng op smaak met wat bieslook, peper en zout.
  10. Gril de plakjes prosciutto knapperig, laat ze afkoelen en breek ze in stukjes van ongeveer 2 cm lang.
  11. Snijd de verse vijgen in dunne reepjes.
  12. Schep 2 eetlepels kaasmengsel in elk hoorntje en garneer met een stukje vijg, prosciutto en bieslook.

Gepost door Hanne


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
parmezaanse kaas, ricotta, paprikapoeder, citroensap, melk, bieslook, prosciutto, vijgen, peper en zout Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: