Cognacrolletjes met koffiecrème

INGREDIENTEN

  • 60 gr boter
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 60 gr bruine suiker
  • 30 gr bloem
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • 75 gr pure chocolade gesmolten
  • koffiecrème:
    • 1,8 dl room
    • 1 el poedersuiker
    • 1 theelepel oploskoffie
    • 1 el koffielikeur

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 8 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  3. Meng boter, ahornsiroop en suiker in een pan.
  4. Roer dit op een laag vuurtje door tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost.
  5. Neem de pan van het vuur.
  6. Voeg gezeefde bloem en gemberpoeder toe.
  7. Roer alles kort met een houten spatel.
  8. Schep afgestreken theelepels van het mengsel op een bakplaat ongeveer 12 cm uit elkaar.
  9. Maak van het mengsel rondjes van 8 cm.
  10. Bak ze in de oven gedurende 6 minuten lichtbruin.
  11. Laat ze 30 seconden liggen.
  12. Neem ze van de plaat en wikkel ze, terwijl ze nog warm zijn, om de steel van een pollepel.
  13. Laat ze afkoelen.
  14. Meng de ingrediënten voor de koffiecrème in een kom en roer alles goed onder elkaar.
  15. Dek de kom af en zet hem 1 uur in de koelkast.
  16. Klop het mengsel met de mixer.
  17. Vul de rolletjes met behulp van een spuitzak.
  18. Versier ze met sliertjes gesmolten chocolade.

Gepost door Bart


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
boter, ahornsiroop, bruine suiker, bloem, gemberpoeder, pure chocolade gesmoten, koffiecrème, room, poedersuiker, oploskoffie, koffielikeur Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: