Warm: gefrituurde calamares

INGREDIENTEN

  • 250 gr inktvisringen 
  • 135 gr bloem
  • 1,5 dl bier
  • 1 eigeel
  • 1 eiwit
  • olie
  • 5 gr zout

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Aperitiefhapjes

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak een glad beslag van de gezeefde bloem, het eigeel, het zout, een geutje olie en het bier.
  2. Laat het beslag 30 minutn rusten.
  3. Klop het eiwit stijf en meng het onder het beslag.
  4. het deeg is klaar voor onmiddellijk gebruik.
  5. Dep de inktvisringen droog en dompel ze één voor één in het beslag.
  6. Bak ze gaar in een friteuse van 180°C.

Gepost door Herman


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
inktvisringen, bloem, zout, bier, eigeel, olie, eiwit Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: