Bloemkool-broccolisoep

INGREDIENTEN

  • 2 kleine bloemkolen in roosjes
  • 225 gr broccoli in roosjes
  • 50 gr boter
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aardappel
  • 9 dl kippenbouillon
  • 1,5 dl koffiemelk
  • 6 plakken bacon
  • 1 klein stokbrood
  • 225 gr belegen geraspte kaas
  • peterselie
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de ui, aardappel en knoflook in stukjes.
  2. Hak de peterselie fijn.
  3. Fruit de ui met de knoflook in een grote pan in een klontje boter.
  4. Voeg er de aardappel en de helft van de bloemkool aan toe.
  5. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook.
  6. Zet het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes koken.
  7. Kook intussen de rest van de bloemkool in 6 minuten beetgaar in water met een snuifje zout.
  8. Schep de roosjes met een schuimspaan uit de pan, spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  9. Kook de broccoli in het bloemkoolkookvocht in 3 tot 4 minuten beetgaar.
  10. Giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  11. Laat de soep iets afkoelen en mix ze glad met de mixer of in de keukenmachine.
  12. Giet ze terug in de pan.
  13. Voeg er de koffiemelk aan toe en breng op smaak met peper en zout.
  14. Doe er de bloemkool en de broccoli bij en warm de soep weer op.
  15. Laat intussen de grill goed heet worden en gril de plakjes bacon krokant.
  16. Schep de soep in ovenvaste borden.
  17. Snij het stokbrood in vier stukken en leg ze in de soep.
  18. Bestrooi met geraspte kaas en zet de borden 2 tot 3 minuten onder de grill, tot de kaas begint te smelten.
  19. Snijd de bacon grof en strooi over de gesmolten kaas.
  20. Werk af met wat peterselie en serveer meteen.

Gepost door Jan


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Bloemkool-broccolisoep, soep, bloemkolen, broccoli Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: