Lamsgerecht

INGREDIENTEN

  • 600 gram witte bonen
  • 2 wortelen (200 gram)
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes look
  • 1 ui
  • 2 kruidnagels
  • 4 tomaten
  • 200 gram spekzwoerd
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 stukken ganzenconfit
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree (1 klein blik)
  • 1 ontbeende lamsbout (of lamsschouder)
  • 1 eetlepel ganzenvet

BEREIDINGSTIJD : 120 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

De dag voordien

  1. Zet de bonen een nacht in de week in ruim water.

De dag zelf

  1. Laat de bonen uitlekken. Doe ze in een grote braadpot en overgiet ze met water.
  2. Breng het water aan de kook, zet het vuur lager en laat de bonen 10 minuten koken.
  3. Ontvel de tomaten. Prik ze op een vork en dompel ze in het ziedende water van de bonen en haal het vel eraf. Snij ze in tweeën, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in grote blokjes.
  4. Giet de bonen af en gooi het water weg.
  5. Schraap de wortelen en snij ze in vrij dikke schijven.
  6. Pel de ui, de sjalotten en de lookteentjes. Steek de kruidnagels in de ui.
  7. Los de bouillonblokjes op in 5 dl heet water.
  8. Bedek de bodem van de braadpot met het spekzwoerd.
  9. Doe er de bonen bij, samen met de wortelen, de ui met de kruidnagels, de lookteentjes, het kruidentuiltje en de stukken ganzenconfit.
  10. Giet er de afgekoelde bouillon bij.
  11. Doe het deksel op de pot en laat één uur pruttelen op een heel zacht vuur.
  12. Verhit intussen het ganzenvet in een andere braadpan en bak de lamsbout aan alle kanten mooi bruin.
  13. Haal het vlees uit de pan en giet het vet weg.
  14. Doe het vlees terug in de pan, samen met de tomaten, de sjalotten en de tomatenpuree. Laat 10 minuten stoven op een matig vuur en roer regelmatig om met een houten lepel.
  15. Doe de inhoud van de braadpot bij de lamsbout. Roer alles goed dooreen.
  16. Breng op smaak met peper en zout en roer opnieuw.
  17. Doe het deksel op de pan en laat 2 uur sudderen op een zacht vuur.
  18. Haal de lamsbout uit de pan en leg hem in een ovenschotel.
  19. Roer de inhoud van de braadpot met een houten lepel dooreen. De stukken confit moeten uiteenvallen en zich met de bonen vermengen.
  20. Verdeel alles over de ovenschotel.
  21. Dek de schotel af met aluminiumfolie en hou hem warm in de voorverwarmde oven  tot u aan tafel gaat.

Dit gerecht heeft een vrij lange kooktijd, maar de voorbereiding vergt weinig tijd. Je hoeft er ook niet de hele tijd bij te blijven. Je kunt het gerecht ook een dag van tevoren klaarmaken en het voor het opdienen opwarmen.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: