Grijze garnalensoep

INGREDIENTEN

  • 50gr boter
  • 1 preiwit
  • 2 blokjes visbouillon
  • 1 wortel
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 dl slagroom
  • 300 gr gepelde grijze garnalen
  • 1 ui
  • cayenepeper
  • peper en zout
  • eventueel een klein scheutje whiskey

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snipper de ui, wortel en het wit van de prei fijn.
  2. Fruit alles zachtjes in een grote panmet de gesmolten boter tot de ui een licht gele kleur hebben en de groenten mals zijn.
  3. Voeg ondertussen ook de tomatenpurree toe en laat dit even meestoven om een wrange smaak te vermijden.
  4. Voeg de grijze garnalen toe en laat 2 min doorkoken.
  5. Giet een beetje water of de whiskey erbij en laat nog enkele minuten koken.
  6. Voeg nog 1 liter water samen met de bouillons toe en een mespuntje cayennepeper.
  7. Breng het geheel aan de kook en laat een 20-tal minuten sudderen.
  8. Daarna het geheel goed mixen en filteren door een (punt)zeef.
  9. Voeg wat peper en zout toe om het geheel op smaak te brengen.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: