Warm: asperge-spinazietaart met spekjes

INGREDIENTEN

  • 16 asperges
  • 250 gr spinazie
  • 6 sneetjes gerookt spek
  • 125 + 15 gr boter
  • 1 + 3 eieren
  • 250 gr bloem
  • 2 dl room
  • 0.3 dl water
  • nootmuskaat
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Voorgerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Bereid het deeg met 125 gr (room)boter, 1 ei, de bloem, een snuifje zout en 3 eetlepels ijskoud water.
  2. Kneed het deeg met de hand tot het goed loskomt van het werkblad. Laat het vervolgens enkele uren rusten in de koelkast.
  3. Schil intussen de asperges met een dunschiller en breek de onderste stukjes af.
  4. Maak de spinazie schoon en hak ze fijn. 
  5. Snijd het spek in kleine blokjes en bak het knapperig in een beetje boter.
  6. Voeg er vervolgens de in stukken gesneden asperges aan toe en laat het geheel gedurende 5 minuten garen.
  7. Voeg tenslotte de spinazie bij het mengsel en laat alles nog een vijftal minuten doorwarmen. 
  8. Giet het eventueel overtollig vocht af.
  9. Verwarm de oven voor op 180°C.
  10. Rol het deeg uit, plaats het in een ingeboterde taartvorm en doorprik het enkele malen met een vork. 
  11. Klop 3 eieren los samen met de room.
  12. Verdeel het asperge-spinazie-mengsel hierover en overgiet het met de eieren en room.
  13. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
  14. Plaats de taart gedurende ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  15. Serveer onmiddellijk.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Asperge, spinazie, taart, spek Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: