Ossenstaartsoep

INGREDIENTEN

  • 500 gr ossenstaart
  • 2 l water
  • 100 gr wortel
  • prei
  • ui
  • knolselderij
  • 1 tomaat
  • basilicum
  • majoraan
  • salie
  • tijm
  • koriander
  • bouillonblokje
  • peper en zout
  • Madera of sherry

BEREIDINGSTIJD : 180 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de wortel fijn.
  2. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  3. Kleur de ossenstaarten in een grote pan.
  4. Voeg de knolselderij, ui, prei en wortel (=mirepoix)en tomaat toe.
  5. Blus het geheel af met water.
  6. Breng het aan de kook.
  7. Eventueel afschuimen.
  8. Voeg de kruiden en een bouillonblokje toe.
  9. Laat de soep geruime tijd trekken.
  10. Passeer de soep.
  11. Breng de soep op smaak met peper en zout en de madera.

Gepost door Margo


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
ossenstaart, bouillonblokje, soep Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: