Friséesalade met asperges en aardbeien

INGREDIENTEN

  • 1 krop friséesla
  • 200 gr aardbeien
  • 12 groene asperges
  • peper en zout
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 theelepel ketjap manis
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 4 eetlepels (walnoot) olie

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Aardbeienrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de asperges op ongeveer 2 cm van de onderkant af.
  2. Kook ze in kokend water in ca. 10 minuten beetgaar.
  3. Snijd de asperges in de lengte in slierten.
  4. Meng de wijnazijn, ketjap, hongin en olie en roer goed tot een vinaigrette.
  5. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de asperges, friséesla en de schoongemaakte aardbeien over 4 borden.
  7. Besprenkel de salade met de vinaigrette.

Gepost door Margo


 

REACTIES :

Geschreven door jan hoornaert op 06/2/2010


zeer lekker



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
aardbeien, friséesla, salade, vinaigrette Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: