Gerookte zalm, avocado en komkommersalade

INGREDIENTEN

  • 200 gr rauwe zalm
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • 1 sjalot
  • 1 rijpe avocado
  • 1 komkommer
  • 1 limoen
  • bosje veldsla
  • 4 eetlepels vinaigrette
  • olijfolie
  • (versgemalen) peper en zout
  • eventueel enkele koffielepels zalmeitjes (garnituur)

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil en snipper het sjalotje fijn. 
  2. Snijd de rauwe zalm in brunoise, meng met de sjalotsnippers en breng het op smaak met olijfolie en wat zout en peper.
  3. Maak roosjes van de sneetjes gerookte zalm.
  4. Schil de komkommer, halveer ze en verwijder de pitten.
  5. Snijd de komkommer in brunoise en verdeel in 2 porties.
  6. Bestrooi één portie met zout en laat 20 min. staan.
  7. Spoel ze daarna af en laat ze op keukenpapier drogen.
  8. Doe de andere portie in de mengbeker van de blender en mix.
  9. Voeg olijfolie, limoensap, peper en zout naar smaak toe.
  10. Trek de schil van de avocado, halveer de vrucht, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in brunoise.
  11. Meng het met de zalmtartaar en komkommerblokjes.
  12. Schep de avocado in ringvormen op het bord, beetje aandrukken en de vorm verwijderen.
  13. Omgeef met wat veldsla, bedruppel de sla met vinaigrette en garneer met een zalmroosje en zalmeitjes.

Gepost door Patricia


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
rauwe zalm, gerookte zalm, avocado, komkommer, limoen, zalmeitjes Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: