Knolselder- en boontjessalade met tomaten-basilicumdressing

INGREDIENTEN

  • 200 gr worteltjes
  • 150 gr geschilde knolselder
  • 150 gr groene boontjes
  • 2 vleestomaten
  • 1 krop romeinse sla
  • 50 g zwarte olijven 
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte-wijnazijn
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • enkele takjes basilicum
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de geraspte worteltjes, de knolselderij en de artisjokbodems in stukjes.
  2. Verwijder de topjes van de sperziebonen.
  3. Schil de sjalotten en snipper ze fijn.
  4. Verhit voor elke groente afzonderlijk 1,5 eetlepel olijfolie en zet de groente erin aan, voeg een scheutje water toe en laat ze beetgaar smoren. Giet ze af.
  5. Smoor de sjalot glazig in de resterende olijfolie en vermeng alle groenten met de sjalot.
  6. Snijd de basilicumblaadjes voor de dressing in zeer fijne reepjes.
  7. Roer de mosterd met de olijfolie, de wijnazijn, de tomatenketchup, zout en peper naar smaak door elkaar, roer de basilicum erdoor en meng de helft ervan door de groenten.
  8. Ontvel de vleestomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng ze door de resterende dressing.
  9. Bekleed een platte schaal met enkele slabladeren.
  10. Schep de salade hierop en besprenkel met de overgebleven dressing.
  11. Garneer met de olijven. 

Gepost door Lydia


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
wortel, knolselder, groene boontjes, vleestomaten, romeinse sla Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: