Aspergesoep

INGREDIENTEN

  • 750 gram witte asperges
  • 150 gram gerookte ham
  • 1 dl room
  • peterselie
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de onderste 2 cm van de asperges en schil ze met een dunschiller.
  2. Snijd de asperges in stukjes en houdt de topjes apart.
  3. Kook de stukjes in kokend water met zout gaar.
  4. Hak de peterselie fijn.
  5. Haal de stukjes asperges na 20 minuten uit het kokend water.
  6. Pureer de asperges in het kookvocht en wrijf dit boven een andere pan door een fijne zeef.
  7. Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de room toe.
  8. Kook nog 5 minuten door en breng op smaak met zout en peper.
  9. Kook ondertussen de aspergetopjes in water met zout 4 minuten en giet ze af.
  10. Snijd de ham in reepjes.
  11. Voeg de topjes en de ham toe in de soep en serveer.

Gepost door Gerard


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Asperge, asperges, soep Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: