Tomaten - paprikasoep

INGREDIENTEN

  • 500 g tomaten
  • 1 ui
  • 2 rode paprika's
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 1 dl medium dry sherry
  • 1 liter kruiden- of kippenbouillon
  • 2 el verse basilicum (fijn gesnipperd)
  • 1/2 dl room
  • versgemalen peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Pel en snipper de ui en de look.
  2. Maak de paprika's en tomaten schoon en snijd ze in stukken.
  3. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, de look  en de paprika even aan.
  4. Voeg de tomaten, de tijm en het paprikapoeder toe.
  5. Voeg de sherry toe en smoor de tomaten en de paprika in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar.
  6. Pureer het tomaten-paprikamengsel met een staafmixer en zeef het vervolgens.
  7. Roer de bouillon door de tomaten-paprikapuree en breng het al roerend aan de kook.
  8. Kruid de soep naar eigen smaak met zout en peper.
  9. Giet een klein geutje room in een diep bord vooraleer de soep wordt uitgeschonken. 
  10. Garneer met de basilicumsnippers.

Gepost door Linda


 

REACTIES :

Geschreven door Anita Verbeek op 11/12/2009


Dit is het recept vh soepje



Geschreven door jimmy janssens op 11/12/2009


Dit is het recept vh soepje



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
tomaten, paprika, soep Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: