Wortelsoep

INGREDIENTEN

  • 1/2 kg wortelen 
  • 1 grote ui
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 l kruiden- of kippenbouillon
  • 1 dl room
  • kruidentuiltje (tijm en laurier)
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de wortelen, snijd ze in stukjes en snipper de ui fijn.
  2. Bak de ui en de knoflook glazig in de olie, voeg de stukjes wortel toe en laat gedurende 5 minuten smoren onder een deksel.
  3. Voeg vervolgens het kruidentuiltje en de bouillon toe.
  4. Breng het mengsel aan de kook en kook het geheel in ongeveer 25 minuten gaar.
  5. Mix of pureer de soep.
  6. Voeg de room toe en kruid met peper en zout.
  7. Warm de soep goed door (niet meer koken wanneer er room is toegevoegd).

Gepost door Linda


 

REACTIES :

Geschreven door Guy Verbruggen op 05/10/2007


Ik doe er meestal nog een tomaat bij ter afwerking.



Geschreven door chantal casteleyn op 31/10/2008


1l kippeboullon heb ik naar750mlgebracht de room heb ik vervangen door 500ml magere melk



Geschreven door Annick Breugelmans op 21/12/2008


Heb de dl room vervangen door 2/3 pakje (ca 100gr) boursin kaas met look en fijne kruiden



Geschreven door Arno pauwels op 07/6/2009


ik vond de soep echt goed



Geschreven door Nathalie Lelan op 11/10/2009


ik proef ze deze avond... het ruikt hier wel heerlijk met die knoflookteentjes in. Mijn pa komt vanavond eten, dus heb ik een soepje gekozen voor bij de pistoleekes met beleg, dat smaakt altijd.



Geschreven door Michel Ludikhuyze op 04/12/2009


Ik zit op bezoek in Oekraine(Donetsk) Ik heb hier al wat `Belgische` soepkes klaar gemaakt , nu kijken ze benieuwd naar mijn wortel soep. De `peekes` ruiken hier echt heerlijk naar peekes !! Dus bovenstaand recept is mijn leidraad !



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
wortel, soep, kruiden , kippenbouillon, bouillon Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: