Uiensoep

INGREDIENTEN

  • 1 kg uien
  • 2,5 liter water
  • vetstof (boter of olijfolie)
  • 4 bouillonblokjes (runds)
  • eventueel: beschuit met geraspte kaas
  • peper en zout

 

 

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd alle uien fijn en eentje extra fijn.
  2. Laat de vetstof in een klein pannetje smelten en bak er de extra fijne ui in(donkerbruin tot zwart). 
  3. Laat ook wat vetstof in een kookpot smelten en fruit de rest van de uien glazig.
  4. Voeg het water  en de zwart gebakken ui toe.
  5. Breng het geheel aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe.
  6. Laat alles ongeveer een kwartier koken.
  7. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer in kopjes en werk af met een beschuit: leg deze beschuit op de soep leggen met wat geraspte kaas erop. Plaats het geheel enkele minuutjes onder de grill en onmiddellijk serveren.

Gepost door Katrien


 

REACTIES :

Geschreven door Kristof Van der Molen op 24/11/2008


1 gram uien vind ik persoonlijk iets te weinig. Denk dat er eerder 1 kg uien bedoeld wordt.



Geschreven door Kookkroniek  op 25/11/2008


1 gram is inderdaad te weinig. Het is inmiddels aangepast.



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
uien, ajuinen Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: